Selasa, 11 Januari 2011

BelaJaR uNtUk?

Salam..pergh..da berapa hari aq xtulis blog..haha….jenjalan dalam belog mebe2 pon xsempat…maklomla….bnyak kerja ‘sekolah’..haha…..ekceli assignment manyak la wey…lecturer punya pasal…haha…tapi xpa…nak dapat pointer tinggi kena ikot ckp lecturer…eh ni blajar untuk pointer ka untuk ilmu???huhuhuhu…konpius lak…haha…

Tuan-tan adik kakak abang,dari abang lon sampai abang cik,dari kak long sampai lah ke kak cik,jangan la cam2…belajar untuk ilmu la…bljar ni fardu…contohnya..ilmu tajwid,belajar ilmu tjwid fardu kifayah…tapi…beramal dengan ilmu 2 fardu ain….cuba piker,baca surah dalam solat,contohnya al-Fatihah,wajib dibaca dengan betul tajwidnya..kalo x,x sempurna solat….jadi cuba piker balik,kalo dah wajib bca surah dalam solat dengan betul tajwidnya…so tak ke kena belajar???tak ke bunyinye macam fardu ain ??so,fikir-fikirkanlah…aku bukan apa…ada betol gak ustaz aku cakap…ustaz ni memang super power best,rock pon dy leh jadi,romantik pon boleh..ghaha....power r ustaz ni..tapi yang penting dy ustaz aku…ajar tilawah…asal dari Terengganu tapi keje kat Jabatan agama islam Selangor(JAIS),sambil2 2 dy mengajar gak kat UIA...haha...memang tabik r ustaz ni…post ni sebagai penghaargaan kepada ustaz ni la pastu sambil-sambil 2 aku tolong sampaikan ilmu yg dy bagi kat aku...…nama dy xpayah la sebut…satgi dy marah lak…hehe…

www.tips-fb.com

5 ulasan:

  1. belajar untuk dptkn ilmu.
    err.. sekolah mana dulu???
    salam kenal.. saye org jitra.. =)

    BalasPadam
  2. sy orng loq staq..dulu skolah maktab mahmud aloq staq..awat?

    BalasPadam
  3. la hang maktab mahmud ka? hebat ne.

    BalasPadam

KOMEN