Isnin, 6 Jun 2011

Perkenalan yang tak diduga....serius terharu!!

Oman city....


Hari ini....genap sebulan aku bertemu juga berkenalan dengan seorang teman...******** nama dalam passport beliau...beliau yang aku sangkakan seorang *****,rupanya tidak....beliau bijak bermain psikologi...hingga aku terpaksa menghalaunya....sebelum aku tahu dy bnyak membantu juga memberi nasihat...dy ialah......seorang guru yang hebat!!!

begini ceritanya...di awal pagi seawal jam 4 a.m sedang aku menanti family aku pick up aku di hentian Stesen Shahab Perdana,Alor Setar....aku lapar...(lapaq gila xtahan)..lalu aku merayau mencari kedai dan jumpak kedai mamak 24 jam ni..tapi,malang restoran tu full la pulak...jadi aku pi lepak sat di bawah pokok ada la sebijik kerusi kat situ....pada mulanya ramai org di situ,aku pon dengan berani lah singgah duduk di situ...dalam 3 minit semua org mula beredar tinggal aku n seorang yg xdikenali ni...dy berada tidak jauh dari aku...aku usha plek dy ni aku pon ready bag aku tempat selamat...tiba2 dy mai duk sebelah aku....(ketaq gila) duk kira nak terajang pastu lari ja...tapi aku steady...cool...bertindak ikut akal....so aku usha dy ni berseluar pendek,ber "cap" juga kemeja bertulis Oman,so aku tengok xnmpak bahaya...aku cool..tetiba dy cuit pinggang aku sambil buat muka manja menggoda....dalam hati aku kata piii dah.....BAPOK!!!!tapi aku jerit dlm hati...klo bapok aku memang geli....smbil buat suara manja dy tanya nama aku..tengok dialog ni,,aku ingat g....

dy tnya dngan manja sambil jeling2(geli aku) sambil jari dy duk cuit pinggang aku...
lelaki Y:what is ur name?

aku diam pastu aku kata,
aku:what do u want?

lelaki Y:i want to befriend wif u!(sambil senyum yg geli gila...)

aku dengan rasa curiga dlm hati dok jerit bapok dah...
aku:LEAVE ME ALONE!!!!

lelaki Y:why?

aku:just stay away from here!!(spontan keluaq...padahal kat lam kelas punya pikiaq nak sebut b.i...tataw cmna aku leh jadi fasih time tu..haha...)

lelaki Y:i just want to make friend with u,dont be afraid of me...

aku:but i dont...

dengan tiba2 gaya dy yg mcm bapok bertukar jadi gentleman...terkejut aku...dy sua tangan..
berkata..

lelaki Y:my name is Nicholas,i want to go to the Langkawai,but i late,i miss the ferry,,,the taxi driver told me to wait until 7.00 a.m then he will take me to the ferry thermial...so,i check in at the hotel...just a small hotel but it is okey...

aku:ooo..so wht r u doing here...

lelaki Y:i can't sleep,,so i walk here.....This is my first time in Alur Seytar...(cara dy sebut),is it Langkawi nice Island?

Aku:yeah....very nice(jawab pi la..)

lelaki Y:What do u want to go?

aku:i want to back home,i wait for my father to pick me up...

lelaki Y:what is ur name?r u still in study?

aku:hafif..yes...

lelaki Y:ooo..good2...where?

aku: in International Islamic University Malaysia...

lelaki Y:ooo...in Kuala Lompur?I know UM,that was very good Universiti..
so u r in year....(bukan nak puji uia..haha..)

aku:nope...im still in foundation....

lelaki Y:wohh..very young......haha...so u r muslim right?Alhamdulillah,eh dont be shocked,i talk Arabic,in Oman i teach in Arabic...

aku:u come here alone?where r u came from?

lelaki Y:yes alone....actually i transit in Thailand before...coz my mum is Thai,n my father is France,but im totally cannot speak Thai....cos im stay in France.....

aku:are u working?

lelaki Y:of coz,,,,

aku:as?

lelaki Y:actually im a PROFESSOR in a universiti in Oman,i teach Psycological Sceince....(sambil tunjuk t-shirt yg dy pakai tu..grr..patotla dy pandai main psikologi ngn aku sampai aku takot)

aku:so,ur lecturer?

lelaki Y:yes,,,im professor...(dy tunjuk kat aku kad dy...terkejut aku...haha...)

lelaki Y:y r u said "leave me alone just now?"

aku:er...(aku dah ceqing..haha..)

aku:coz i dont know u...

lelaki y:dont say like that...be international....

pastu dy tnya soalan cepuk lemas plak..haha..

lelaki Y:hafif,how many countries in Asia?

aku:err...im forgot...huhu...

lelaki Y:hmm...(senyum lebaq)

aku terpaku malu..haha...lepas tu dy tnya aku nk amik major apa nanti,aku cakap la manufacturing or automotive...pehtu dy kata oke jugak,tapi lebih baik amik petroleum..tudia aku kata susah tu..dy kata jangan kata cmtu...bidang tu bnyak permintaan...pastu dy cerita suruh aku bagi fasih english,dy kata kat tempat dy bnyak org burma,sri lanka,,dan depa suma tu pangkat tinggi lg dr dy kat universiti tu,depa fasih gila english...,,,dy kata dy xsuka depa sebab depa bnyak songeh..haha.....lepas aku nak balik dy panggil nama aku...dy pesan satu benda kat aku...tapi rahsia la benda tu...huhu...aku mintak emel,dy xbagi...dy kata org zaman la obses dengan Social Network,pastu dy xbagi..tapi dy bagi no fon dy di Oman dengan no fon dy di Thailand......thank mister Nicholas!!!


p/s:aku pakai broken english ja dlm post ni...malas..haha....okeh...harap dapat jumpa dy lagi..tengok la bila2 aku nak col dy kalo aku berani..haha...
www.tips-fb.com

2 ulasan:

KOMEN